Mítink předsedy ČSSD Jiřího Paroubka v Teplicích (květen 2010)

Mítink předsedy ČSSD Jiřího Paroubka v Teplicích (květen 2010) | foto: MF DNES

Paroubek chystá na léto knihu o gastronomii, zatím píše dvě o politice

  • 22
Jiří Paroubek se představí jako odborník na gastronomii. Čtenářům hodlá nabídnout knihu, která se bude z různých stran věnovat jídlu. Paroubek plánuje, že se k jejímu napsání dostane o prázdninách. Před tím totiž musí dokončit ještě dvě jiné své knihy.

"Bude to kniha o mých cestách z gastronomického pohledu. Přiblíží, co se podávalo na státních banketech, když jsem byl premiérem," plánuje Paroubek. Součástí knihy mají být také recepty vyhlášených prvorepublikových restaurací.

Paroubek připomněl, že má ke gastronomii blízko, protože na Vysoké škole ekonomické vystudoval všeobecné stravování a cestovní ruch. Před rokem 1989 navíc pracoval v podniku Restaurace a jídelny. Expředseda ČSSD ale poznamenal, že nejprve musí dokončit jiné knihy, na které podepsal smlouvu.

"Jedna je o zahraniční politice, ta už je ve fázi korekce. Druhá bude o mých létech ve vysoké politice," řekl Paroubek.

Své spisovatelské záměry Paroubek přiblížil na tiskové konferenci v Ústí nad Labem jako důkaz, že se zabývá jinými věcmi než plánováním odchodu z ČSSD. "Ale nikdo nemůže čekat, že se budu chovat jako výměnkář," upozornil.

S výsledkem sjezdu ČSSD je prý Paroubek spokojený. "Sobotka je lepší volba než Hašek," poznamenal. K místopředsedům se však vyjadřovat nechtěl.

,