Do komína bylo navrtáno 32 vrtů hlubokých 70 centimetrů a použilo se 4,5 kilogramů plastické trhaviny perunit.
"Oproti klasickému bourání, k němuž je potřeba jen demoliční výměr, potřebuje odstřel i povolení báňského úřadu, protože se používá trhavina," líčí střelmistr Petr Mikula, který pivovarský komín boural.
"Také je nutné vytvořit bezpečnostní okruh, což je území kolem odstřelované stavby, které se pět minut před tím uzavře," popsal Mikula. Odstřelem staveb se zabývá již třicet let.
Na stavbě je podle něj tolik prachu, že ten po odstřelu komína je zcela zanedbatelný. "Komíny mívají velmi pevné zdivo, spíš se drolí, než že by se z něj prášilo. Zvedá se hlavně prach ze země po dopadu komína," líčí střelmistr.
Komín byl starý zhruba 120 let, chomutovský pivovar přestal fungovat na začátku 90. let minulého století. Důvody, proč soukromý vlastník areálu nechal komín zbourat, nejsou známy.