Podle krajských hygieniků se v celém stravovacím provozu neprováděla řádná sanitace a nedodržovala provozní hygiena.
„V mrazicím zařízení bylo osm kilogramů chlazeného syrového masa, nebylo nijak označené a silně zapáchalo,“ uvedli kontroloři ve své zprávě.
V kuchyni našli znečištěné podlahy i stroje na přípravu těsta. „Nářezový stroj byl silně znečištěný zaschlou mastnotou a zbytky potravin,“ zjistili.
Ve skladu na biologicky rozložitelný odpad kontroloři naměřili teplotu +22,1 °C.
„V místnosti byl subjektivně cítit silný zápach. Bylo zde velké množství kbelíků, barelů a různých plastových nádob s biologickým odpadem a použitým olejem, zhruba sto litrů,“ napsali.
V chladicím zařízení objevili sto kilogramů naloženého masa v přepravkách navrstvených na podlaze. U masa nebyl označen původ ani datum dodání.
Provozovna Závodní stravování EPRU II se stará o výrobou pokrmů pro zaměstnance elektrárny a pokrmů určených k expedici.
„V chladicím zařízení označeném jako „Lednice chlazenek, polotovary“ byly uskladněny různé plastové nádoby s hotovými pokrmy. Vše však bylo zchlazeno bez jakékoli evidence a označení data výroby/spotřeby. Tyto pokrmy nebylo možné považovat za bezpečné,“ konstatovali inspektoři.
Krajští hygienici proto nařídili likvidaci veškerých nebezpečných potravin a důkladný úklid a dezinfekci.
Za posledních pár týdnů je to už několikátý případ. Začátkem října krajští hygienici zavřeli Asijské bistro v Chomutově.
Koncem září našli v restauraci U Žida ve Spořicích poblíž Chomutova černou plíseň, špínu a trus hlodavců. O prázdninách objevili syrové maso ve špinavém kufru auta vedle stánku prodavače gyrosu.