Diskuse k článku

Cukrářku prověřila zakázka na 220 dortů, fondán měřil desítky kilometrů

Klára Bucková z Teplic se naučila cukrařinu, když žila s manželem v Itálii. Zavedených receptů se ale nedrží, ráda experimentuje. Žádané jsou díky tomu nejen její dorty, ale i zmrzlina. „Mé produkty musí vypadat dobře, chutnat dobře a být z kvalitních surovin. Kompromisy v nich nedělám,“ říká rázně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V97ě59r32a 12F16o45l14t17ý10n12o62v82á 1548156577229

Na obrázku s pečivem je zajímavost. Jsou tam krásná růžová srdíčka. Otočíte je a jsou z nich pudelky.;-)

0/0
31.12.2017 14:17

M88i89c94h86a13l 94N75o46v91a94k 7189166507371

popravde vadi me, kdyz se vyrabi jidlo primo rukama bez rukavic ... co na to mistni hygienicke pracoviste?

+1/−5
31.12.2017 13:08

J91a13n 23B36a86b79j13a58k 5185315589352

A viděl jste někdy šlapání zelí? ;-D

+5/0
31.12.2017 13:25

J77i59t95k22a 95K25o61c30á15n12o68v12á 6731129832

Já viděla šlapání zelí v gumovkách...

0/−1
31.12.2017 13:27

H85o19n20z36a 97R66a71š20í58k 7690287274775

Predpokladem pro praci v potravinarstvi je naproste zdravi...

+1/0
31.12.2017 16:27

J18a40n 81B72a37b76j27a25k 5495795989922

40 km fondánové pásky na 220 dortů? Nevím sice jak taková páska vypadá ale vážně jí je na jednom dortu víc než 180m? Paní si trochu zapřeháněla, ne?

+5/0
31.12.2017 12:41

J53i30ř31í 89H44a20n61y84k 2943271490

Taky se mi to nezdálo.. �� kdyby to přepočítat na kg tak je to srozumitelné..

+1/0
31.12.2017 12:48

J96a94n 60B68a15b49j47a51k 5775965839222

Nebo na Fábie :-)

+4/0
31.12.2017 12:49

J74i29t94k74a 96K84o67c46á38n20o43v54á 6461509292

Njn, jak to není přepočítane na fotbalová hřiště, tak to nějak nesedí...

+2/0
31.12.2017 13:20

M24i58l65o42š 81K89o89l84m77a76n 6186213747122

Jestli si myslíte, že je to něco jako tkanička od bot a motá se to okolo dortu, tak je to k zasmání. Viděl jste někdy plátkovou, nebo práškovou želatinu, taky po zpracování vypadá jinak. Stejně je to s fondánem, který se zpracovává do náplní.

0/0
8.1.2018 14:33

A37n31t94o69n17í55n 70N48e45b64u10ž37e80l20s85k60ý 7155329646290

U Bucků se čepovalo pivo :-)

Ať se daří..

+1/0
31.12.2017 11:33
Foto

P32e92t21r 64T11u31r84e44č27e96k 8882732917435

"Mé produkty musí vypadat dobře, chutnat dobře a být z kvalitních surovin. Kompromisy v nich nedělám."

A níže se dočteme o kilometrech fondánu. Nezlobte se na mě, ale fondán je nechutná náhražka, na dort patří marcipán. Ale s tím už dneska někteří cukráři vůbec nepracují.

+12/−1
31.12.2017 11:30

M11i88l47o84š 38K94o58l75m23a11n 6426543197792

Jistě víte, jaký je rozdíl mezi cukrářským fondánem a marcipánem, jen mě zaráží, že s vámi souhlasí tolik čtenářů.;-D

0/0
8.1.2018 14:39

J97a26n 70N84o55v55á78k 6444204

R^

0/0
31.12.2017 10:34

Š40á67r85k70a 36K30o47l75á35č44k46o19v96á 8236303929

Takže italská cukrařina. Italské suroviny, italské recepty. Ok, když se to tak bude prezentovat. Ačkoli bych osobně raději českou cukrařinu, české recepty a české suroviny a český název cukrárny. České recepty a česká kuchyně pomalu ale jistě ztrácí. Furt se sem importuje cizina a její jídlo.

Zmínila svou nemoc a to, že zanedbává rehabilitace a lázně, že na to nemá čas. Co k tomu dodat :-(

+8/−5
31.12.2017 10:34

V68ě70r55a 78F19o32l55t22ý14n45o10v36á 1138276467649

Ctím Vaši práci, přeji úspěch, ale mrzí mě kritika českých surovin. Vybírala jste si nejlepší recepty, vybírejte si i mouku a šlehačku. To je můj názor. Pracovala jsem jako laborantka v potravinářství.

+9/0
31.12.2017 10:21

M65a77g17d26a52l34e32n54a 75M35o16u20č71k70o10v13á 3499908865842

Taky si myslím, že v tom obrovském množství firem se najdou i ty s velmi kvalitní nabídkou. Ale je taky fakt, že v Itálii se pěstuje úplně jiná mouka než v Česku.

+2/0
31.12.2017 10:33

Š32á65r10k17a 21K73o65l89á30č20k71o18v96á 8816523289

Italský recept holt počítá s italskou moukou. Na českou klasiku stačí ta naše.

+4/−1
31.12.2017 10:36

T15o14m50á44š 47T11a12t83í26č45e49k 5430452960858

Zkušenost ze zahraničí: Když si někde otevřete českou hospodu - teda kromě Rakouska -, prvním problémem se stane mouka, která je všude jen hladká. V Německu se to dá řešit, ale třeba v Portugalsku už moc ne. Ale ono stačí si spočítat spotřebu a obrátit se na mlýn - vyrobí a dodají i množství pro jeden podnik, jedná se z jejich pohledu totiž jenom o síta. A kvalitu plodiny si taky může spotřebitel určit objednávkou a nákupem u zemědělců.

0/0
31.12.2017 14:07

J21a40r61m41i10l77a 98P14í78c67h42o34v64á 5622967224893

Mouka se pěstuje? Snad pšenice, ze které se pak mouka mele. Italové mají obecně mouky s více lepkem, u nás to záleží na té které odrůdě.

+2/−1
31.12.2017 13:06

E27v80a 96D45r50o51z46d31o62v26á 7909757335325

Já s paní souhlasím. Pokud znáte jak funguje třeba italská mouka, tak prostě je jednodušší si ji nechat dovézt než zkoušet, jestli náhodou v čr nebude mít některá stejně dobré vlastnosti. Znám několik restaurací, které si suroviny raději nechají dovézt. Nedávno jsme narazili na to, že z aro cukru neuděláte karamel. Je to sice asi to nejlevnější co může být, ale přesto mě ta "kvalita" překvapila.

+1/0
31.12.2017 13:35



Najdete na iDNES.cz