„Různé druhy mořských ryb, chobotnice, sépie, krabi, ústřice a další živočichové byli na dvoře provozovny a v přilehlém skladu volně ložené v přepravkách, igelitových pytlích, polystyrenových a dřevěných boxech,“ uvedl tiskový mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.
Podle inspekce byly potraviny zcela nechráněné před vlivy okolního prostředí. „Podmínky skladování tak neumožnily zajistit bezpečnost skladovaných živočichů a potravin, zejména s ohledem na rizika kontaminace z vnějšího prostředí a rozvoje mikroorganismů,“ doplnil Kopřiva.
Inspektoři SZPI dále v provozovně zjistili šest druhů potravin s prošlým datem minimální trvanlivosti, které provozovatel bez jakéhokoli označení nabízel mezi ostatním zbožím.
Kontrolorům se také nelíbilo, že v části budovy probíhala rekonstrukce a prach se dostával až do prodejní části provozovny.
„K dalším porušením předpisů patří skladování předmětů nesouvisejících s prodejem potravin v provozovně, znečištění podlahy a stěn dlouhodobými nečistotami, zanedbaná údržba mrazícího zařízení, hromadění starého pečiva a další,“ vypočítal Kopřiva.
Provozovateli večerky inspektoři nařídili odstranit zjištěné nedostatky a zahájili s ním správní řízení o uložení pokuty.