Ve skanzenu v Zubrnicích se konaly zabijačkové hody. Anna Vobecká připravila škvarky.

Ve skanzenu v Zubrnicích se konaly zabijačkové hody. Anna Vobecká připravila škvarky. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Vůně čerstvého masa provoněla Zubrnice. Skanzen přichystal zabijačku

  • 4
Zubrnický skanzen v severních Čechách v sobotu zaplnily stovky lidí. Přijeli se podívat na tradiční venkovskou zabijačku. Pořadatelé chtějí, aby se z programu stala tradice.

Lidé si na akci prohlédli porcování masa i přípravu masitých pochoutek, které byly následně k ochutnání.

Zájem návštěvníků o zabijačku ve skanzenu předčil očekávání pořadatelů. Už ve dvě hodiny odpoledne tu množství návštěvníků odhadovali na sedm stovek.

Možná i kvůli takovému množství lidí, se program nevyhnul drobným organizačním problémům. "Chvílemi například chyběl personál. Poučíme se z toho pro příště," řekl František Ledvinka, vedoucí skanzenu v Zubrnicích.

Zároveň tím naznačil, že by se z akce měla stát tradice. Zabijačku v Zubrnicích by pořadatelé chtěli zopakovat v lednu či únoru příštího roku.

Ve skanzenu v Zubrnicích se konaly zabijačkové hody. Řezník Jiří Kroupa porcuje maso.