"Návštěvníci uvidí technologie z přelomu 19. a 20. století. Uvidí původní mlecí zařízení a poznají způsoby mletí obilí, žita i pšenice," přibližuje majitelka mlýna Stanislava Šefčíková. Roku 1913 ho koupil její praděd, památka pochází ale už z kraje 17. století.
Prohlídka začíná u mlýnského kola a postupně projde všemi patry.
"Srdce každého strojaře se zachvěje při pohledu na naftový motor Laurin a Klement z roku 1905," upozorňuje Šefčíková.
Mlýn se pro turisty otevírá druhou sezonu, a to i přesto, že se stále ještě opravuje. "Je to náročná pomalá práce. Už ale dokončujeme opravu pekárny. V ní lidé zjistí, jak se pekl chléb, a uvidí nářadí, jež se používalo," dodává Šefčíková.
Otevřeno je o víkendech od 11 do 17 hodin, poslední prohlídka začíná v 16:00. Dospělí zaplatí 50 korun, děti a senioři 20 korun. Tuto neděli od 14 hodin se navíc koná speciální přednáška o historii mlynářství. Nová expozice v pekárně se pak otevře poslední červencovou neděli.