"Svoji neobvyklou chuť získává přidáním extraktu ze zeleného pepře, který napomáhá dobrému trávení," říká vrchní sládek pivovaru Velké Březno Petr Hauskrecht.
PEPŘOVÉ PIVODvanáctistupňový nefiltrovaný světlý ležák. Je vařený tradiční klasickou technologií z českého sladu, žateckého chmele a vody z artézských vrtů. Neobvyklou chuť získává přidáním extraktu ze zeleného pepře. |
Pivovar ve Velkém Březně vyrobil 1500 hektolitrů pepřového piva, které rozdělil stejným dílem mezi české a moravské hospody. Které to jsou, poznají zákazníci podle samolepek na dveřích.
"Na existenci Pepřového v konkrétní provozovně upozorní i plakáty, stojánky na stolech či plaketa na pípě. Pivo se bude točit do originálních sklenic," dodává Petr Syřiště ze společnosti Heineken Česká republika.
Pepřové pivo je již čtvrtým speciálem, který Heineken ve velkobřezenském pivovaru uvařil. Loni tam vzniklo k oslavám letního slunovratu červené Svatojánské pivo, v září Svatováclavské a v předvánočním čase Regenerátor.