- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Málokdo si uvědomuje, že kupované ovoce a zelenina je téměř bez vitamínů, minerálů či stopových prvků. Čeho má naopak dost je chemie.
A kde se dá koupit pravěké zrno k setbě, že bych to rozhodil po poli? :-)
Asi, po světových hladomorech minulých staletí, si králové a panovníci Evropy dělali plodinové banky semen a puků. Takže nebyl problém, si prostě pytlík prostě vysít. Nakonec o této praxi už přeci psal Jules Verne, když popisoval pěstování obilí na Tajuplném ostrově.
Kdyby pravěký člověk nejedl maso, nikdy by se k němu nepřidružil pes, také by člověk nezačal pěstovat domácí zvířectvo pro své pohodlí, aby nemusel za zvířaty běhat po lese a stepi. Takže nám nevěšte bulíky na nosy. Člověk je prostě všežravec a toho masa vždy spořádal dost a dost.
Pes byl ochočený až velmi pozdě a pochází z íránského vlka. Kosti, které se nacházely v pravěkých osídleních patřily šakalovi. Ale s tím masem máte pravdu.
Jak vypadala pravěká mouka, to se může někdy hodit. Ale k čemu je dobré vědět, kolik dřeva je potřeba ke spálení zvířete?
Třeba aby se dalo podle zbytků popele odhadnout kolik lidí bylo tam spáleno. Kvůli zjištění hustoty obyvatelstva a délky pobytu na jednom místě.
Archeologické vykopávky? Stroj času?
A co složení půdy? To na kvalitu zrna a obsah prvků v něm obsažených není důležité?
Jj. Tehdy se pěstovala na lesní půdě po žďáření a výnosy prý byly kolem 10-12 q/ha.
S tím tvrzením, že pravěký člověk neměl každý den na jídlo maso, bych byl opatrný. Vždyť to byli ti samí, ke kterým než se dostal vynález zemědělství, tak žili ze sběru a lovu. Ti si určitě dokázali k tomu zrní něco přiobstarat.
Samozrejme krome te rostlinne stravy a ulovene zvere, tak i ruzne brouky, cervy etc. :D To jen moderni clovek vyradil ze sveho jidelnicku docele slusne mnozstvi zdroju cisteho proteinu.
Já se těm našim předkům divím, že ztráceli čas nějakým pokrokem. Jedli zdravější jídlo, léčili se pouze přírodními prostředky, prostředí jim neznečišťoval žádný průmysl, většinu dne trávili na čerstvém vzduchu, zkrátka všechno bylo bio a eko. V takovéhle společnosti museli být (alespoň podle našich alternativních mudrlantů) přece všichni šťastní, v dokonalé kondici, prakticky neznali žádné nemoci a všichni se dožívali alespoň sta let.
Tak to jen opravdu podle alternativních mudrlantů. Zapomínáte na kojeneckou úmrtnost, necivilizační choroby jako mor, neštovice aj., případně války......jinak podle antropologů opravdu jedli eko, bio a byli v lepší kondici než současný člověk. Rozhodně neumírali kvůli tomu, že dýchali čistý vzduch
Jak a kde vzali tak staré,geneticky odpovídající osivo? Jak zajistí, že nedojde ke křížení, pokud pěstují pšenice v naprosté blízkosti?
tak to by mě taky hodně zajímalo...asi se tam zajedu podívat na kole...